skip to Main Content
Επισκευές ψυγείων, λύσεις για την επίλυση προβλημάτων

Επισκευές ψυγείων, λύσεις για την επίλυση προβλημάτων

Το ψυγείο είναι αδιαμφισβήτητα ο αφανής ήρωας της κουζίνας μας, διατηρώντας τα τρόφιμα φρέσκα και τα ποτά παγωμένα. Συχνά θεωρούμε δεδομένη τη λειτουργία ενός ψυγείου μέσα στο σπίτι, μέχρι τη στιγμή που θα προκύψει κάποια βλάβη. Ευτυχώς, πολλά ζητήματα του ψυγείου, μπορούν να επιλυθούν με κάποια βασική αντιμετώπιση προβλημάτων και απλές επισκευές.

Η έμπειρη ομάδα μας θα σας καθοδηγήσει στα τρία πιο προβλήματα και στις επισκευές ψυγείων, που μπορείτε να κάνετε για να αντιμετωπίσετε έγκαιρα κάθε μία από αυτές τις βλάβες.

Το ψυγείο δεν ψύχει σωστά

Πρόκειται για ένα από τα πιο συνηθισμένα προβλήματα σε ψυγεία. Όταν το ψυγείο αδυνατεί να διατηρήσει την επιθυμητή θερμοκρασία, πρέπει να το ερευνήσετε εγκαίρως. Μερικά από τα πράγματα που μπορείτε να ελέγξετε είναι τα εξής:

 • Ελέγξτε τον θερμοστάτη
  Βεβαιωθείτε ότι ο θερμοστάτης είναι ρυθμισμένος στη σωστή θερμοκρασία.
 • Καθαρίστε τα πηνία του συμπυκνωτή
  Είναι πιθανό να συσσωρευτεί σκόνη και σκουπίδια στις σπείρες, εμποδίζοντας την απαγωγή της θερμότητας. Καθαρίστε τα απαλά με ηλεκτρική σκούπα ή βούρτσα.
 • Ελέγξτε τα λάστιχα της πόρτας
  Εάν τα λάστιχα της πόρτας είναι κατεστραμμένα ή βρώμικα, δεν σφραγίζουν αεροστεγώς και το πιθανότερο είναι να διαφύγει κρύος αέρας. Αντικαταστήστε ή καθαρίστε τα λάστιχα, ανάλογα με τις υποδείξεις των ειδικών.

Το ψυγείο έχει διαρροή νερού

Μία ακόμα δυσλειτουργία στο ψυγείο, προκύπτει εφόσον παρατηρηθεί μια λίμνη νερού κάτω από τη συσκευή σας. Πρόκειται για ένα αρκετά ανησυχητικό σημάδι. Για να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα:

 • Ελέγξτε την αποστράγγιση απόψυξης
  Μερικές φορές, μια φραγμένη αποστράγγιση απόψυξης μπορεί να προκαλέσει διαρροές. Καθαρίστε τυχόν αποφράξεις χρησιμοποιώντας ένα καθαριστικό σωλήνων ή ζεστό νερό.
 • Εξετάστε τον σωλήνα παροχής νερού
  Εάν το ψυγείο σας διαθέτει διανομέα νερού ή παγομηχανή, ο ένοχος μπορεί να είναι μια κατεστραμμένη ή αποσυνδεδεμένη γραμμή νερού.
 • Ελέγξτε το δοχείο αποστράγγισης
  Βεβαιωθείτε ότι η λεκάνη αποστράγγισης, που βρίσκεται κάτω από το ψυγείο, δεν έχει ρωγμές ή δεν ξεχειλίζει.

Καλέστε μας

Το ψυγείο κάνει ασυνήθιστους θορύβους

Τα ψυγεία που είναι πιο παλιάς τεχνολογίας, είναι πιθανό να κάνουν διάφορους θορύβους, αλλά αν παρατηρήσετε ασυνήθιστους ή πιο δυνατούς ήχους, αξίζει να το διερευνήσετε. Ανάλογα τον ήχο, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε με τα εξής:

 • Κουδουνίσματα ή βουητό
  Η αιτία μπορεί να είναι κάποια εξαρτήματα που έχουν χαλαρώσει ή ο ανεμιστήρας του συμπυκνωτή. Σφίξτε τυχόν χαλαρά εξαρτήματα και καθαρίστε τα πτερύγια του ανεμιστήρα.
 • Κλικ ή εκτίναξη (σαν κάτι να σκάει)
  Αυτοί οι ήχοι μπορεί να οφείλονται στη διαστολή και συστολή των πλαστικών ή μεταλλικών μερών, καθώς το ψυγείο ψύχεται και ζεσταίνεται. Ένας ειδικός θα σας κατατοπίσει με σαφήνεια.
 • Γρύλισμα ή σφύριγμα
  Αυτοί οι θόρυβοι σχετίζονται συνήθως με το ψυκτικό μέσο, που ρέει μέσα στο σύστημα. Εάν επιμένουν ή γίνονται πιο δυνατοί, συμβουλευτείτε έναν τεχνικό.

Ένα ελαττωματικό ψυγείο μπορεί να διαταράξει την καθημερινότητά σας και ενδεχομένως να οδηγήσει σε αλλοίωση των τροφίμων.

Δώστε προτεραιότητα στην ασφάλεια και συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία για επισκευές ψυγείων, εάν το πρόβλημα επιμένει. Η τακτική συντήρηση και η παρακολούθηση των προειδοποιητικών σημάτων, μπορεί να συμβάλει στην παράταση της διάρκειας ζωής του ψυγείου σας και στην ομαλή λειτουργία της κουζίνας σας.

Η έμπειρη ομάδα μας παρέχει άμεση υποστήριξη για την επισκευή ψυγείων σε όλη την Αττική με συνέπεια και υπευθυνότητα. Επικοινωνήστε μαζί μας.

Χρειάζεσαι ψυκτικό; Τηλέφωνο επικοινωνίαςΚινητό τηλέφωνοEmail
Χρειάζεσαι ψυκτικό Τηλέφωνο επικοινωνίαςΚινητό τηλέφωνοEmail
Back To Top